18.8.2013

Rendsburg, Germany 10.08.2013 *09.15 - Heiligenhafen, Germany 10.08.2013 *19.45 = 10 h 30'/55,9 Nm

Aikaisen aamiaisen jälkeen laitettiin vene lähtökuntoon, köydet irrotettiin  09:15.    Rendsburgista on lyhyt matka varsinaiseen kanavaan. Noin kolmen tunnin köröttelyn jälkeen saavuimme Holtenauhun. Puolen tunnin odottelun jälkeen pääsimme sulkuun. Täälläkin jouduttiin samaan sulkuun rahtilaivojen kanssa, jotka olivat sulun vasemmalla puolella ja pienveneet oikealla. Sulutuksen hankalin vaihe oli ainakin Riitan kannalta kiipeäminen pystysuoria, pieniä tikkaita pitkin ylös maksamaan kanavamaksu (35 €). Vielä hirveämpää oli alastulo. Vaikeinta oli päästä takaisin veneeseen  veden pinnan tasolla olevalta kiinnitysponttoonilta. Lennart sai kiskoa hartiavoimin, että sai Riitan takaisin veneeseen.

Rendsburg

Kun oltiin selvitty sulusta, harkittiin menoa Kielissän tuttuun Düsternbrookin marinaan yöksi, mutta koska keli näytti hyvältä ja tuulikin suosi matkan jatkamista, päätettiin jatkaa kohti Fehmarnia ja sen eteläpuolella sijaitsevaa Heilingenhafenia. Lähes heti tämän päätöksen jälkeen tuli raju sadekuuro, joka kasteli Lenskin läpimäräksi. Kylmä tuuli sai hänen hampaansa kalisemaan. Johtuneeko tästä, että nyt puuttuu yhdestä hampaasa iso pala. On ilmeisesti sekä vene että miehistö isomman huollon tarpeessa.

A long time ago I was flying Skytruck, now somebody is sailing Seatruck

Tulimme Heiligenhafeniin illan suussa. Avuliaat saksalaiset ottivat narut vastaan laituriin tultaessa. Täällä kiinnitys tapahtuu saksalaiseen tapaan kahden perätolpan väliin.
Heiligenhafen on pieni, vilkas lomakaupunki, jonka keskellä historiallinen vanhakaupunki. Iso marina on hyvin varustettu ja kohtuuhintainen,  satamamaksu Chenoan kokoisesta veneestä 24,50 € + 2 € sähköstä, nettiyhteys 6 €/vrk. Muutenkin kohtuuhintaisuutta kannatti täällä hyödyntää, joten teimme viimeiset proviantti- ja juomahankinnat ennen kalliiseen Skandinaviaan siirtymistä.
Odotimme Heiligenhafenissa neljä päivää tuulten kääntymistä ja laantumista. Samalla saimme hyvin ansaittua lepoa ja venettä huollettua.
Rathaus of Heiligenhafen
Fisher harbor Heiligenhafen

Our guard
Geese arriving at the protected area of  Heiligenhafen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti