29.1.2013

Prickly Bay 03.01.2013 *13.10 - St. George's 03.01.2013*15.10 = 2 h 00'/8 Nm



Uusi päivä, sama maa ja sama paikka, vuosi vaan vaihtui,  samat työt, ilot ja murheet on kuitenkin edessä.

Blogin tekeminen on aikaa vievää ja välillä vähän vaikeaakin, varsinkin kun nettiyhteydet ovat aika sattumanvaraisia. Mutta positiivinen palaute kannustaa jatkamaan. Sain hyvältä ystävältäni seuraavan tekstiviestin:  "luin viimeisen blogitekstinne ja tuli ihan se Chaguaramasin lämpö ja tuoksu elävästi mieleen". Kun saa tällaista palautetta, on blogia taas ihan kiva tehdä. Kiitos Eki! Eki on käynyt Chaguaramasissa  kauppalaivalla tai purkkarilla, en vain muista kummalla.

Nyt rätti käteen  käteen ja siivoamaan. Eilinen siivous tuli väsymyksen ja ajan puutteen takia tehtyä ehkä vähän pintapuolisesti. Eikä tekniikan murheetkaan paljoa vuosien vaihtumisesta välitä. Huomaamme, että generaattorin sisäinen controlpaneli on taas irronnut (uskomattoman huonosti suunniteltu ja toteutettu kiinnitys). Täytyy rakentaa uusi kiinnitys, joka vaatii poraamista. Ainoa tällä hetkellä toimiva poramme on 220 V:lla toimiva ja ainoa virran tuottaja on generaattori. En halua ruveta poraamaan siloin, kun se on käynnissä, sillä laitteen sielu eli piirikortti on kiinnitetty irronneeseen kanteen.
Olemme joka tapauksessa suunniteleet menoa St. George'sin edustalla olevalle lahdelle ja maasta ulosselvityksen St. George'sista. Seuraavana päivänä ajamme kahden tunnin matkan Grenadan eteläkärjen ympäri St. George'sin edustalle. Ajan jollalla marinaan ja saan meille laituripaikan vuorokaudeksi. Marinassa huomaan, että Windflowerin perässä liehuu Suomen lippu, Erik ja Stina-vaimo ovat juuri saapuneet suoraan Suomen pakkasista veneelle.
Aamulla on hyvä aika siirtyä marinaan, sillä tuuli alkaa yltyä ja merenkäynti ankkuripaikalla   on jo melkoista. Aloitamme Generaattorin korjaamisen heti kun vene on laiturissa ja maasähkö kytketty.  Korjaus onnistuu joten kuten. Joskus tulevaisuudessa on kai koko hallintapaneeli piirikortteineen siirrettävä generattorista erilleen vähemmän tärinälle alttiseen paikkaan.


Athos at Prickly Bay






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti