18.9.2011

Muros – Vigo

12.9.2011   12.50 utc    -   12.9.2011   23.00  utc =   9h 50’ / 47,3 Nm

 Koko matkan heikohkoa vastatuulta. Isoa pidämme ylhäällä vaimentaaksemme melkoista rullausta, jonka taas korkea ja tällä kertaa lyhyt maininki saa aikaan. Delfiinit tekivät pikavierailun lähes heti kun olimme päässet lahdesta avomerelle. Valitettavasti niillä ei tällä kertaa ollut aikaa jäädä seurustelemaan kanssamme. Näimme hienon auringonlaskun, joka vähän myöhemmin muuttui upeaksi kuutamoksi. Tulimme Vigon lahdelle yöllä pimeässä. Tarkoituksenamme oli mennä Islas Cies –saarille, mutta pimeässä hyvän ankkuripaikan löytäminen osoittautui vaikeammaksi kuin olimme kuvitelleet. Lisäksi seuraavaksi päiväksi luvattiin Vigo Trafice -säätiedoituksessa  kovaa tuulta, joten päätimme mennä yöksi Vigoon. Oikean Marinan löytäminen pimeässä vähän vanhalla kartalla tuotti pieniä vaikeuksia. Vaivan palkkasi löysimme Bouzasista  etsimämme  todella hienon  Marina Davilan (parhaat laiturit mitä olemme ikinä nähneet). Yövahti tuli ottamaan meidät vastaan ja antamaan meille sähköt. Marina oli lähes tyhjä. Vaikutti siltä, että nekin harvat veneet, joita siellä oli, ovat pitkäaikaissäilytyksessä. Seuraavana aamuna kävimme satamatoimistossa, joka muistutti luxushotellin respaa. Tuli tunne, että tämä marina on tarkoitettu isoille luxusveneille. Satamamaksu oli kuitenkin ihan kohtuullinen 41 €/vrk. 

Satamatoimistossa kuulimme, että Islas Cies –saarille, joka on osa Espanjan Atlantin Kansallispuistoa, vaaditaan siellä vierailevilta veneilijöiltä lupa. Ilman lupaa voi joutua maksamaan  tuntuvat sakot (100 – 6000 €). Lupa anotaan netissä tai faxilla ja sen saaminen kestää 5 vrk . Kuulimme, että lupia myöntävä virasto on ihan lähellä. Voittehan käydä virastossa, neuvoi ystävällinen marinan toimistoa hoitava rouva. Fillarit esille ja saman tien virastolle, mutta kiinnihän se tietenkin oli, joten uusi yritys seuraavana aamuna. Meitä pyydettiin täyttämään anomuslomake ja liittämään siihen vaadittavat 10 valokopiota vakuutustodistuksesta, veneen kuljettajapätevyydestä ym. ym., niin lupa lähetetään  postissa 5 päivän kuluttua. Ilmeisesti onneton olomuotoni yhdistettynä surkeaan espanjan kieleeni sai ystävällisen naisvirkailijan sulamaan, sillä 2 tunnin kuluttua meillä oli kyseinen lupa. Kuka puhuu Espanjalaisesta byrokratiasta, voimme vain kiittää erittäin ystävällisestä ja hienosta palvelusta. Lisäksi saimme kassillisen hienoa kirjallisuutta sekä espanjaksi että englanniksi  alueen luonnonpuistosta. Saatoimme siis hyvällä omallatunnolla suunnistaa kohti Islas Cies’iä.

Vigossa tapasimme erittäin sympaattisen saksalaispariskunnan, Ellin ja Jörgin. Elli oli viettänyt osan lapsuuttaan Suomessa ja puhui hyvin suomea. He olivat lähdössä kotiin Kölniin ja jättivät veneensä talveksi Vigoon. Silloin tällöin tapaa ihmisiä, jotka tuntuvat heti kuin vanhoilta tutuilta. Elli ja Jörg olivat juuri sellaisia. Hyvästelimme heidät ennen kuin suuntasimme kohti Islas Cies –saaria.






Bouzas Davila Marina Vigossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti