19.5.2013

St. Maarten 2



Olemme olleet St. Maartenilla nyt yli kuukauden. Koko sen ajan olemme valmistautuneet  Atlantin ylitykseen täältä Azoreille. Kaikki veneessä ilmenneet viat on korjattu.

Kävimme  viikko sitten Ranskan puolella Marigotissa. Pääsyy käyntiimme oli, että halusimme hyvästellä Riitan ja Jorman (Draconis II), jotka lähtivät kohti Azoreita 11.5. Samalla reissulla saimme korjautettua Riitan silmälasit. Tapasimme myös s/y Elainen eli Kallen ja Helinän ja juttelimme heidän kanssaan jonkin aikaa. Kävimme myös tapaamassa vanhaa ystäväämme Mattia Snoopy-veneellä. Saaren ranskalainen puoli näytti paljon viihtyisämmältä kuin Hollannin puoli, mutta kaikki palvelut ovat jostain syystä keskittyneet Hollannin puolelle.

Marigot, St. Martin 
Statue dedicated to the market women of St. Martin



Viikko sitten kuulimme huhun mahdollisuudesta lähettää vene laivarahtina Rotterdamiin. Asia tietenkin tutkittiin, käytiin laivalla, jossa erittäin sympaattinen omistaja  kapteeni vahvisti huhun olevan totta. Lisäksi hinta oli niin edullinen, että tartuimme oitis mahdollisuuteen . Kyseessä oli hollantilainen rahtialus Marietje Andrea, joka toi tänne uuden kääntösillan osan Hollannista ja olisi paluulastina ottanut veneitä kansilastiksi. Meidän piti ottaa yhteyttä Rotterdamissa olevaan brokeriin. Niin tehtiin ja ilmoitettiin kaikki veneen tiedot. Parin päivän päästä saimme hintatarjouksen, joka olikin kolminkertainen alkuperäiseen hintaan verrattuna. Homma kaatui siihen, ei ainoastaan meidän, vaan myös muiden asiasta kiinnostuneiden osalta. Valitettavaa on se, että lähes viikko kului hukkaan, kun ei kannattanut jatkaa purjehdusvalmisteluja niin kauan kuin laivausdiili oli auki.  Nyt on jatkettu intensiivistä valmistautumista. Lähtö täältä olisi ollut tänä viikonloppuna, mutta toisin kävi.
Meidän lähtövalmisteluihimme tuli uusi hidaste. Lenski on nimittäin saanut pahan flunssan, joka on vienyt kaikki voimat. Käytiin lääkärissä, joka määräsi lepoa ja antibioottikuurin varmuuden vuoksi jälkitautien estämiseksi. Nyt on vain kiltisti odotettava, että flunssa hellittää, jonka jälkeen päästään jatkamaan lähtövalmisteluja. Näin kirjoitti Riitta eilen , nyt hän makaa ilmeisesti samassa flunssassa punkan pohjalla ja on todella surkeassa kunnossa . Lisäksi ensi viikon puolen välin jälkeen on luvattu useaksi päiväksi huonoa säätä. Ei auta muu kuin ottaa päivä kerrallaan, vaikka me molemmat haluaisimme aloittaa kotimatkan mahdollisimman pian ja aikakin alkaa käydä vähiin, sillä hurrikaanikausi lähestyy.

Twilight time in Simpson Bay Lagoon
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti