29.5.2013

Lähtö Atlantille


Riitan flunssa osoittautui normaalia sitkeämmäksi. Kuumetta kesti runsaat 5 päivää ja olo oli senkin jälkeen vielä melko voimaton. Nyt rupeaa voimat pikkuhiljaa palaamaan ja voidaan tosissamme suunnitella Atlantille lähtöä.
Luovuimme veneen ylösnostosta ja annoimme sen sijaan sukeltajien puhdistaa veneen pohjan tässä marinan rannassa. Täältä on koko ajan lähtenyt veneitä kohti Azoreita. Ystävämme Matti lähti  Snoopyllään 23.5. Olemme saaneet häneltä muutaman raportin matkn varrellta. Alku oli ollut vähän hankalaa, mutta sen jälkeen ovat kuulemma olosuhteet parantuneet. Samassa laiturissa meidän kanssa ollut s/y Eira lähti 24.5.
Näillä näkymin yritämme lähteä tiistaina 28.5. Ollaan käyty ostamassa jo loput ruokatarvikkeet eli tuoremuona. Vielä on otettava vettä ja polttoainetta, laitettava vene viimeisen päälle lähtökuntoon ja käytävä kirjautumassa ulos. Tuulet ovat meille Azoreita ajatellen varsun epäedulliset, mutta purjehditaan pohjoiseen, kunnes pääsemme kääntymään kohti Azoreita ellei Bermuda tule vastaan sitä ennen, jolloin jäämme sinne odottamaan suotuisempia tuulia, aika näyttää.
Lähtö viivästyi taas päivällä, mutta tänään mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti