12.5.2013

Sint Maarten/St. Martin



Simpson Bayn lahdella oli koko ajan melko kova tuuli ja voimakas svelli, mikä teki olon siellä vähän epämukavaksi. Svelli oli kuulemma Ranskan puoleisella lahdella vielä pahempi, joten jossain vaiheessa Riitta ja Jorma siirtyivät Draconiksella Philipsburgin edustalle, joka kuulemma on suojaisampi.  Me keikuimme ankkurissa 1,5 viikkoa, kunnes saimme paikan Lagoon Marinasta, tosin toisen veneen kyljestä, mutta hyvä niinkin.  Laguuniin pääsee vain tiettyinä aikoina, jolloin nostosilta avataan (siitä joutuu tietysti maksamaan siltamaksun).  Kun yritimme nostaa ankkuria, niin se oli takertunut kiinni ja jouduimme jonkin aikaa koneella repimään ketjua edestakaisin, että saimme ankkurin ylös.  Marinaan ajo sujui sitten ihan hienosti. Tuukka Clipper Nitehawkista tuli meitä jollalla vastaan ja opasti meidät marinaan. Kaiken lisäksi hän järjesti mukavat tervetulobileet laiturilla. Ämpärllinen jäitä, sekaan muutama pullo rommia. Kansallsuudesta ja ihonväristä riippumatta kaikilla oli ilmeisen hauskaa.
Lagoon Marina

Chenoa in the middle

Marinassa olo on tietysti tasaisempaa kuin ankkurissa, mutta haittapuoli on kuumuus ja uimamahdollisuuden puute. Laguunin vesi on niin likaista, että siihen ei tee mieli koskea edes pikkusormella. Ollaan kuitenkin saatu tehtyä huolto ja korjaustöitä ja kaikki tarvikeliikkeet ovat ihan vieressä. Alternaattorin rikkoutunut jalka on korjattu,  vahvistettu ja modifioitu niin että siihen voi myöskin kiinnittää täältä ostamamme pienemmä ja paljon kevyemmän alternaattorin. Myöskin generaattori, jonka sähkön tuotto on talven aikana pikkuhiljaa hiipunut, on nyt kunnossa.  
Marinan vieressä olevassa ravintolassa pidettiin infotilaisuus Atlantin ylittystä suunniteleville. Tupa oli täynnä, myös Riitta ja Jorma tulivat Philipsburgista. Tilaisuuden suuri hyöty oli tutustua muihin samoihin aikoihin yli lähteviin ja ennen kaikkea saada asiantuntevaa informatiota Atlantilla tänä keväänä valitsevasta poikkeavasta säästä.

Sint Maartenilla on huhtikuun viimeisinä päivinä karnevaalit. Samaan aikaan vietetään kuningattaren syntymäpäivää 30.4. Tänä vuonna siihen liittyi vielä kruunun siirtyminen kuningatar Beatrixilta kuningas Willem Alexanderille. Olimme Philipsburgissa katsomassa Riitan ja Jorman kanssa karnevaaliparaatia. Tapasimme siellä myös Matin Snoopy-veneestä.  Karnevaalikulkue oli tosi komea, toinen toistaan upeampia sulka- ja töyhtöasusteita tanssahteli ohitse latinalaismusiikin tahdissa.

Matti and 2 Riittas


Philipsburg on saaren hollantilaisen puolen pääkaupunki. Koko saari on taxfreealuetta ja Philipsburg on täynnä liikkeitä, jotka myyvät lähes kaikkea tyypillistä taxfreekamaa  parfyymeistä kameroihin ja muuhun eletroniikkaan. Kaikkea tietysti huippuedullisesti.  Kaupungissa käy viikoittain useita suuria risteilyaluksia ja silloin kadut ja liikkeet ovat täynnä turisteja. Mutta kun laivat lähtevät, niin kaupunki muuttuu hiljaiseksi pikkukyläksi.
Philipsburg

Ranskan puolella olemme käyneet vain pari kertaa jollalla, mutta toistaiseksi emme ole käyneet siellä maissa ollenkaan. Se puute korjaantunee, jos saamme neuvoteltua sieltä edullisemman telakkatarjouksen kuin täältä Hollannin puolelta. Haluamme saada veneen pohjan pestyä ja potkurin huollettua ennen lähtöä täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti