19.3.2013

Cul de Sac du Marin, Martinique 7.03.2013 *08.00 - St. Pierre, Martinique 07.03.2013 *15.30 = 7 h 30'/31,82 Nm


Ennen lähtöä Martiniquelta vietimme vielä vajaan viikon ankkurissa Le Marinin lahdella. Korjautimme isonpurjeen ja sprayhoodin. Sen jälkeen ajoimme muutamaksi  päiväksi St. Annen edustalle Draconis II:n viereen.
St. Anne on viehättävä pikkukaupunki. Jorma ja Riitta ovat olleet usein St. Annessa ja toimivat hyvinä oppaina. Teimme Jorman opastuksella myös luontoretken Salinasiin.  Matkalla näimme lintuja ja rapuja ym. muita luontokappaleita. Salinasissa on saaren ehkä hienoin uimaranta. Emme kuitenkaan käyneet uimassa, vaan nautimme sen sijaan virkistävät juomat rantakahvilassa.
Draconis II

Anchorage at St. Anne

Boys in St. Anne
Jorma and Lennart
Blue Heron

Ajoimme seuraavana päivänä Le Mariniin uloskirjoittautumista varten ja kävimme samalla kaupassa. Vietimme yön ankkurissa Le Marinin lahdella ja lähdimme  7.3. aamulla aikaisin kohti pohjoista. Tyynen aamun jälkeen virisi harvinainen tuuli,  täysin myötäinen. Todella outo ilmiö näillä vesillä,  yleensä pohjoiseen mentäessä on vastatuuli tai parhaassa tapauksessa idästä tuleva sivutuuli.
Vähän ennen St. Pierreä meitä tervehti pieni parvi delfiinejä, joita emme olekaan nähneet pitkään aikaan. Olisimme mielellämme nähneet myös valaita, joita viime vuonna näimme juuri näillä vesillä, mutta ne pysyttelivät poissa.

Meidän piti tavata Draconis II St. Pierressä, mutta oletimme heidän jatkaneen kohti pohjoista, koska ankkuripaikka todennäköisesti olisi näillä tuulilla melko levoton. Suuntasimme kuitenkin St. Pierren lahdelle, koska halusimme nostaa ylös jollan, jota olimme hinanneet perässä.  Ankkuripaikalla oli melkoinen svelli (maninki), mutta jollan nostaminen onnistui kuitenkin vaikeuksitta. Emme halunneet jäädä lahdelle yöksi kovan merenkäynnin takia, vaan  päätimme jatkaa matkaa kohti Dominicaa.  "Taas on edessä yöpurjehdus", oli Riitan kommentti, kun oli saatu ankkuri ylös.

St. Pierre


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti