30.8.2010

Den Helder 26.8. - 31.8.2010

Den Helderissä on koettu tämän reissun surkeimmat säät. Jo saapuminen tuulessa ja rankkasateessa antoi esimakua tulevasta. Varsinainen huipennus oli sunnuntai 29.8. Koko päivän kova tuuli ja suunnilleen vaakatasossa tuleva vesisade ei hirveästi houkutellut ulkoiluun. Silti uhkarohkeasti poljettiin 1,5 km Hollannin laivaston merimuseoon ja päästiin juuri ja juuri suojaan ennen rajua vesiryöppyä. Museo oli tosi hieno ja mielenkiintoinen. Siellä vierähti n. 3 t. Samana iltana tuuli yltyi n. 20-22 m:iin/s. Aallokko ja maininki heiluttivat veneitä ja laitureita,  yöllä piti laittaa lisää köysiä pitämään vene paikoillaan.
Grey Hound vauhdissa
Perjantai-iltana saatiin seurata todella mielenkiintoista ohjelmaa. Täällä oli  viikonloppuna isot pujehduskilpailut, joiden startti oli täältä Den Helderistä. Meidän kyljessä oli edellisen yön  kilpavene, jonka kyljessä oli "Grey Hound" kuva. He kertoivat, että olivat edellisenä vuonna voittaneet ko. kisan. Oli tietysti kovat halut uusia voitto tänäkin vuonna. Katsottiin lähtö ja todettiin, että startti oli  ainakin loistava.Starttiin liittyi aika lailla myös dramatiikkaa, sillä 2 venettä törmäsivät yhteen. Toisen kylkeen tuli melkoinen reikä ja molempien  kilpailu päättyi siihen. 
Täällä ollessa ollaan myös saatu hankituksi jokaisen purjehtijan välttämyystarvikkeet eli kokoontaitettavat polkupyörät. Ei tarvitse enää norkoilla lainapyöriä. Säätietojen mukaan huomenna pitäisi tuulen ja sateen hellittää, joten toivorikkaina ollaan suunniteltu matkan jatkamista huomenna. Toivottavasti ennusteet pitävät paikkansa.
<> 
Tähän yritettiin loudata videota purjehduskilpailuista, mutta tuloksena oli vain alla näkyvät "kirosanat", joita en saa millään pois. Sorry.
<><><><><><>
Yksi kaveri kilpaveneen miehistöstä kiipesi niiden veneen mastoon ja otti sieltä kuvia. Meidän vene on lähinnä laituria ja kilpavene sen kyljessä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti