Vahtivuoroksi sovittiin 3/6 (3 t vahdissa, 6 t vapaata).
Riitta otti hoitaakseni vakituisen keittiövuoron ja sai vapautuksen yövahdista.
Vähitellen muodostui säännöllinen rytmi. Pekka oli yleensä aina ensimmäisenä
hereillä ja autteli aamuisin kahvinkeitossa.
Lauantaina (14.1.) tuuli tyyntyi päivällä ja hyvä myötätuulemme hiipui niin että
jouduimme pitkästä aikaa turvautumaan Perkinsin apuun. Olimme juuri paikassa,
jossa kaksi merivirtaa yhtyy ja sen seurauksena meressä on runsaasti ravintoa. Näimme useita suuria merikilpikonnia
ja purjekaloja, jonkinlaisia purjeella varustettuja meduusoita, joita
kilpikonnat syövät. Kilpikonnat päästivät meidät välillä jopa
valokuvausetäisyydelle, ennen kuin laiskasti sukelsivat noustakseen taas
pintaan, kun olimme ohittaneet ne. Sunnuntaina saimme seuraksemme parven
delfiinejä, jotka ilmeisesti viettivät rauhallista pyhäpäivää, kun eivät
esittäneet hyppyohjelmaansa. Sunnuntai-iltana
juhlimme puolivälin etappia kuohuviinillä ja Pekan tekemällä
superhyvällä katkarapupastalla. Viikonlopun levolla ollut tuuli virisi illalla
taas suoraan reittiviivan suuntaisena ja sen verran reippaana, että saimme
logiin 156 Nm vuorokaudessa ja loppumatkan vuorokausimatkoiksi 140 Nm. Reipas
tuuli luonnollisesti nosti aallokon, joka välillä lähenteli 5 m:ä tehden taas
kerran elämän epämukavaksi. Ruoanlaitto ja jopa syöminen oli tässä
keikutuksessa taas melkoinen taitolaji. Nukkuminenkaan ei ollut ihan helppoa;
varsinkin Jussi, joka asuu keulassa, taisi nukkua ilmassa jossain punkan ja
katon välissä, eikä ollut Pekan nukkuminenkaan sen helpompaa käytävän
yläpunkassa, josta pelkäsimme hänen putoavan.
Merikilpikonna |
Purjekala |
3 kipparin kopla |
Edellisestä saapumisestani Mindeloon on kulunut 10 vuotta. Paikka on luonnollisesti sama, mutta jotenkin siistimpi ja luhistunen vanhan laiturin paikalla on moderni eurooppalaistyylinen marina kaikkineen palveluineen. Keula köydet kiinni, upponarut ylös, takaknaapeihin kiinni, 837 Nm:n vajaassa 6 vuorokaudessa, hieno nopea legi. Kipparin yksinkertainen kiitos miehistölle hyvin tehdystä työstä. Iltamyöhään salongissa nautittu juhla-ateria (sisäfileepihvit valkosipuliperunoiden kera) oli hyvin ansaittu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti